Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Robert Hopkins

Macedonia - Ohio, OH

Poslovnež in predsednik Slovenskega narodnega doma v ClevelanduMed študijem sem delal v podjetju United Parcel Service, kjer sem ponoči natovarjal tovornjake. Med poletnimi počitnicami pa sem poleg omenjenega tudi montiral police, omarice in pisarniško pohištvo v očetovem podjetju. Po končani fakulteti sem se zaposlil v očetovem podjetju, ponoči pa sem še vedno delal v podjetju UPS. S trdim delom sem privarčeval veliko denarja. Resnično sem imel pravo »slovensko delovno etiko«. Četrt stoletja nazaj sem začel z delom v komerciali v podjetju, za katerega še vedno delam. Sčasoma sem napredoval do mesta predsednika tega istega podjetja.

V ZDA je neskončno možnosti za uspeh, vendar je potrebno trdo delati, da bi dosegli tisto, kar želite. V večini primerov ti ni nič dano. Prav tako je veliko možnosti za nenehno napredovanje.

Razumevanje ameriške in poslovne kulture je bistveno pri vstopu na tukajšnji trg. V ZDA je vse zgrajeno na zaupanju in medsebojnih odnosih.

 

Kako vidite Slovenijo?

Slovenija je lepa dežela s čudovitimi ljudmi. Slovenci so zelo ponosni ljudje, saj je njihova država veliko dosegla. Vendar pa Slovenija potrebuje stabilno vlado in ekonomijo ter mora bolje razvijati in spodbujati turizem.

Macedonia

Macedonia

Macedonia je mesto v okrožju Summit, v zvezni državi Ohio. Ob popisu leta 2010 je v mestu prebivalo 11.188 ljudi, prebivalstvo pa je bilo sestavljeno iz 4.338 gospodinjstev in 3.231 družin. Macedonia je del statističnega območja Akron Metropolitan.

Medtem ko je Macedonia tehnično del metropolitanskega območja Akron, je skoraj enako oddaljena od Akrona ter od Clevelanda. Lokacija Macedonie ni idealna le za prevoz na delo, prav tako je le nekaj minut oddaljena od narodnega parka Cuyahoga Valley. Macedonia je del skupka manjših mest, imenovanih Nordonia Hills, ki si delijo javni šolski sistem in gospodarsko zbornico.

Več o mestu Macedonia