Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Paul N. Steinfeld

Atlanta - Georgia, GA

Častni Konzul Republike Slovenije v Atlanti, nekdanji izvršni direktor Shelby Williams IndustriesPet zanimivih dejstev
- Strasten zbiralec vin in umetnosti
- Slovenijo vidi kot deželo, v kateri vlada "zmore se" drža
- Oče, odlikovan za junaška dejanja v boju proti nacizmu
- Obožuje zimske športe in Slovenijo, kot deželo, ki nudi odlične priložnosti za aktivnsoti v naravi
- Slovence vidi kot pristne in prijazne ljudi.

Paulovi predniki in nastanek Shelby Williams Industries
Paulovega očeta Manfreda Steinfelda, rojenega v Nemčiji je leta 1939 ob vedno hitrejšem vzponu nacizma mati poslala v Chicago, da bi živel pri stricu. Sama s hčerko ni preživela nacističnega taborišča, prav tako ni vojne v bivši Palestini preživel Manfredov brat. Manfred se je pridružil ameriški padalski enoti in bil za junaška dejanja proti nacizmu večkrat odlikovan. Vrnil se je v Chicago in se po diplomi na Roosevelt University javil še za udejstvovanje v korejski vojni, nato pa delal za znamenitega oblikovalca restavracija Sama Horwitza. Skupaj sta kmalu ustanovila uspešno podjetje Shelby Williams. Kasneje  je predsednik in izvršni direktor podjetja Shelby Williams Industries, enega največjih proizvajalcev pohištva za gostinstvo in turizem, postal Manfredov sin Paul. 

Delo v ZDA
Paul je deloval tudi kot generalni direktor podjetja za upravljanje zasebnih naložb - Longbow Group LLC. Sedaj je član upravnega odbora Abeome Company in častni konzul Republike Slovenije za jugovzhodni del ZDA. Prepričan je, da je za uspeh na ameriškem trgu potrebno biti proaktiven in se odzivati na potrebe strank. Pomembno pa je tudi razvijanje osebnih odnosov in reševanje problemov. Je tudi član odborov pri Medshare International in Atlanta Consular Corporation.  

Poslovanje s Slovenijo
Več kot 21 let je Paul posloval s Slovenijo, v kateri po njegovem mnenju vlada “can-do” (zmore-se) drža. Slovenijo vidi kot čudovito deželo z izobraženo delovno silo in z občutkom neodvisnosti. Prvič je v Slovenijo prispel leta 1980 in jo obiskal tudi do štirikrat na leto. Žal mu je za ljudi, ki si ne vzamejo časa, da bi jo spoznali in imeli priložnost odkriti vse velike, a še posebej majhne zgodbe, ki jih nudijo ljudje, kraji in zgodovina. V Sloveniji je začutil pristnost ljudi in ceni, da se ne pretvarjajo, da so nekaj, kar niso. Mnenja je, da je ravno nasprotno, v večjih mestih in državah pogosto težko najti tople in prijazne ljudi, ki te prijaznosti ne hlinijo samo zaradi bontona. Za častnega konzula Republike Slovenije v Atlanti je bil imenovan oktobra 1998 z glavnim ciljem spodbujanja gospodarskih in kulturnih vezi med Slovenijo in Atlanto, hkrati pa tudi turistično promoviranje, saj Slovenijo z njenimi naravnimi lepotami vidi kot odlično deželo za različne vrste športov, kot so smučanje, smučarski skoki, kolesarjenje in pohodništvo.
 

Atlanta

Atlanta

Atlanta je glavno in najbolj naseljeno mesto v ameriški zvezni državi Georgia.

Prvotno je bilo ustanovljena kot končna postaja velike državne železnice in se je zato imenovala Terminus. V Atlanti se več kot 55 ulic imenuje Peachtree (drevo breskve).

Je glavno prometno središče na jugovzhodu ZDA in je na 6. mestu po BDP z 270 milijardami dolarjev. Njeno gospodarstvo je raznoliko, prevladujoči sektorji pa so logistika, strokovno-poslovne storitve, mediji in informacijska tehnologija.

Atlanta je bila edino mesto v Severni Ameriki, skoraj popolnoma uničeno med vojno. Ohranilo se je le 400 zgradb. Zato je simbol mesta feniks.

Mesto je dom korporacij, kot so Home Depot, UPS, Delta Air Lines in Turner Broadcasting, slovi pa tudi po visoko izobraženi delovni sili.

Več o mestu Atlanta