Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Paul N. Steinfeld

Atlanta - Georgia, GA

Častni Konzul Republike Slovenije v Atlanti, nekdanji izvršni direktor Shelby Williams IndustriesSem nekdanji predsednik in izvršni direktor podjetja Shelby Williams Industries, enega največjih proizvajalcev pohištva za gostinstvo in turizem. Deloval sem tudi kot generalni direktor podjetja za upravljanje zasebnih naložb - Longbow Group LLC. Sedaj sem član upravnega odbora Abeome Company in častni konzul Republike Slovenije za jugovzhodni del ZDA.


Za uspeh na ameriškem trgu je treba biti proaktiven in se odzivati na potrebe strank. Pomembno pa je tudi razvijanje osebnih odnosov in reševanje problemov.
 
Kako vidite Slovenijo?

Več kot 20 let sem posloval s Slovenijo, v kateri vlada “can-do” (zmore-se) drža. Je čudovita dežela z izobraženo delovno silo in z občutkom neodvisnosti. Prvič sem v Slovenijo prispel leta 1980. Imel sem srečo, da sem jo lahko obiskal tudi do štirikrat na leto. Žal mi je za ljudi, ki si ne vzamejo časa, da jo spoznajo in odkrijejo vse velike, a še posebej majhne zgodbe, ki jih nudijo ljudje, kraji in zgodovina. V Sloveniji začutiš pristnost ljudi. Ne pretvarjajo se, da so nekaj, kar niso in to izredno cenim. V večjih mestih in državah je pogosto težko najti tople in prijazne ljudi, ki te prijaznosti ne hlinijo samo zaradi bontona.

Atlanta

Atlanta

Atlanta je prestolnica in najbolj naseljeno mesto v ameriški zvezni državi Georgia, z ocenjeno populacijo 447.841. Atlanta je tudi kulturno in gospodarsko središče metropolitanskega območja, kjer živi 5.522.942 ljudi in predstavlja deveto največje metropolitansko območje v ZDA.
Atlanta je glavno transportno vozlišče v jugovzhodni ZDA in zaseda šesto mesto v ZDA po bruto domačem proizvodu, ki znaša 270 milijard dolarjev. Gospodarstvo v Atlanti je raznoliko, prevladujoči sektorji pa so logistika, strokovno-poslovne storitve, mediji in informacijska tehnologija.   V mestu najdemo sedeže korporacij kot so Coca-Cola, Home Depot, UPS, Delta Air Lines in Turner Broadcasting, slovi pa tudi po visoko izobraženi delovni sili.

Več o mestu Atlanta