Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Emil Gaspari

New York - New York, NY

Poslovnež, ustanovitelj Slovenia Vodka in predsednik Slovenian Premium WinesNajvečje tveganje je ne tvegati.
Tvegal sem leta 1961 ko sem se na tovorni ladji Bohinj odpravil proti Ameriki s 27 dolarji v žepu. Odločil sem se sprejeti izziv in pridobil študentsko vizo ter pričel s študijem ekonomije na Univerzi v New York (NYU). Od leta 1963 dalje sem z zadovoljstvom predstavljal Jugoslavijo ter Slovenijo ameriškim študentom ter ostalim, z razumevanjem za mojo domovino. To mi je delno uspelo preko prodaje/izvoza in Slovenijo sem Ameriki predstavil tudi na ta način. Danes mi je v veselje vračati Sloveniji del svojih uspehov in izkazati hvaležnost moji rojstni državi, hkrati pa odpirati nove priložnosti za slovenske proizvode na ameriškem tržišču.
Rojen sem bil v Celju in celjski grb je sestavljen iz treh zvezd – rojen sem bil pod tremi zvezdami:

  1. Rojen sem bil v Sloveniji.
  2. Imel sem priložnost oditi v Ameriko in doseči uspeh.
  3. Vesel sem, da imam priložnost vračati svoji rojstni deželi s tem, da poskušam povečati njeno prepoznavnost v ZDA. To bo moja misija dokler živim. 

V zadovoljstvo mi je predstavljati Slovenijo ter jo prenesti izven njenih meja. Moja misija je povečati prepoznavnost Slovenije v ZDA preko uvoza in trgovine s pohištvom, slovenskim vinom, vodko, morsko soljo, bučnim oljem, čokolado ter ostalimi slovenskimi proizvodi. Vse je mogoče -  kjer je volja, tam je pot. Pozitivnost nas lahko ponese samo naprej!

Moja poslovna teorija je teorija treh C-jev:
1.C – Courage (pogum)
2.C – Confidence (zaupanje)
3.C – Consequences (posledice)
To so osnove za uspeh vsakega podjetnika.
In ne nazadnje, nikoli, NIKOLI ne obupajte!

Zakaj verjamete v Slovenijo?

Slovenija ima izjemen potencial, ki ga lahko izkoristi le, če bo pogumna v trgovanju, samozavestna v korakih naprej ter če je pripravljena sprejeti določene posledice. Vse to, skupaj s pomembnim faktorjem “nikoli obupati” so temelji za nove cilje in izzive. 


  

New York

New York

New York, poimenovan tudi New York City, zaradi lažjega ločevanja od zvezne države New York, v kateri se nahaja, je najbolj naseljeno mesto v ZDA in središče metropolitanskega območja New York. Mesto je tudi najpomembnejša vstopna točka za priseljevanje v ZDA in ena največjih urbanih aglomeracij na svetu. Kot globalno mesto moči ima New York izredno pomemben vpliv na gospodarstvo, finance, medije, umetnost, modo, raziskovanje, tehnologijo, izobraževanje in zabavno industrijo. Je tudi dom sedeža Združenih narodov in kot takšen pomembno središče za mednarodno diplomacijo. New York velja za kulturno in finančno prestolnico sveta. 
New York se nahaja na enem največjih naravnih pristanišč in obsega pet četrti, Brooklyn, Queens, Manhattan, the Bronx, and Staten Island. Po popisu prebivalstva je v 2013 v New Yorku živelo 8.405.837 ljudi, na površini samo 790 km2, zaradi česar velja New York za najbolj gosto naseljeno večje mesto v ZDA. V New Yorku se govori kar do 800 jezikov, zaradi česar velja mesto tudi za najbolj jezikovno raznoliko na svetu. Mesto sprejme približno 55 milijonov obiskovalcev letno, imena številnih mostov, stolpnic in parkov v New Yorku pa so poznana širom sveta. Od leta 1790 velja za največje mesto v ZDA.

Več o mestu New York