Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Brent J. Nichols 

Bristol - Wisconsin, WI

Direktor produktov, nabave in poslovanja, Brunswick BilliardsPet zanimivih dejstev
- Predniki iz vseh delov Slovenije
- Zaključil MBA na DePaul University v Chicagu
- Uvedel ERP sistem
- Vrsto let delal na vodilnih položajih v Life Fitness, vodilnem podjetju na svetu za komercialne fitnes naprave
- Brunswick Billiards, kjer dela kot direktor, je bilo ustanovljeno leta 1845 in najprej izdelovalo temelje za lesene kočije, nato našlo poslanstvo v izdelovanju biljardnih miz, ki so sinonim za vrhunsko kakovost

Kulturni delčki Slovenije
Brentovi predniki prihajajo s celotnega ozemlja Slovenije, zato zase pravi, da v sebi nosi vse kulturne delčke te dežele. Njegovi prababice in pradedki prihajajo iz Šentjanža na Dolenjskem, Gorice pri Savi na Štajerskem, Mengša in tudi Istre. Zaradi slovenskih korenin se je odločil vložiti vlogo za  dvojno, ameriško in slovensko državljanstvo. 

Študij in uspešna poslovna pot
Na Iowa State University je diplomiral iz managementa in pridobljeno znanje s pridom uporabljal na logističnem področju. Zaključil je tudi MBA program na DePaul University v Chicagu. Na vodilnih položajih je vrsto let delal za Life Fitness, največjega svetovnega proizvajalca fitnes opreme, med drugim tudi kot manager logistike. Tri leta je kot direktor poslovanj vodil NAUTIC-ON v Chicagu, kjer je bil odgovoren za strateške poslovne odločitve na področju ponudbe in nabave produktov in med drugim tudi uvedel nov, povezljiv ERP sistem. Novembra 2020 je Brent začel delati kot direktor produktov, nabave in poslovanja v podjetju Brunswick Billiards v Bristolu, Wisconsin. 

Pogledi na Slovenijo in Slovence
Iz osebnih in družinskih izkušenj je spoznal, da so Slovenci izjemno delovni, podjetni in prijazni. Smatra, da ni naključje, da ima Slovenija največji BDP na prebivalca izmed vseh nekdanjih socialističnih držav in, da kar dve tretjini BDP-ja predstavlja storitveni sektor, ki je v koraku s sodobnimi svetovnimi ekonomskimi trendi. Pozdravlja tudi, da je kljub slabim izkušnjam v zadnji gospodarski krizi Slovenija ohranila svoj podjetniški duh in sodelovanje z Evropsko unijo in da jasno kaže, da si želi na gospodarskem področju sodelovanja in povezovanja tudi s preostalim svetom.
 

Bristol

Bristol

Kraj v okrožju Kenosha v Wisconsinu se nahaja med neokrnjenimi jezeri in razgibanimi kmetijskimi površinami.

Zaradi slikovitega terena in možnosti za tekmovanja je Bristol priljubljena destinacija za ljubitelje konj.

Vsako poletje v kraju poteka priljubljen in zelo obiskan renesančni sejem.

Prebivalci bivajo v edinstveni kombinaciji podeželskega življenja z mestnimi ugodnostmi.

V Bristolu trenutno živi približno 4 411 prebivalcev.