Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Brent J. Nichols 

Chicago - Illinois, IL

Senior Manager logistike, Brunswick CorporationMoji predniki prihajajo s celotnega ozemlja Slovenije, kar pomeni, da imam v sebi vse kulturne delčke te dežele. Moje prababice in pradedki prihajajo iz Šentjanža na Dolenjskem, Gorice pri Savi na Štajerskem, Mengša in tudi Istre. Trenutno sem v postopku pridobivanja  dvojnega, ameriškega in slovenskega državljanstva.

Na Iowa State University sem diplomiral iz managementa in diplomo že 15 let s pridom uporabljam na logističnem področju. Že dvanajsto leto delam za Life Fitness, največjega svetovnega proizvajalca fitnes opreme. Trenutno sem vpisan na MBA program na DePaul University v Chicagu.

Zakaj verjamete v Slovenijo?

Iz osebnih in družinskih izkušenj sem spoznal, da smo Slovenci izjemno delovni, podjetni in prijazni. Ni naključje, da ima Slovenija največji BDP na prebivalca izmed vseh nekdanjih socialističnih držav. Še več, kar dve tretjini BDP-ja predstavlja storitveni sektor, v koraku s sodobnimi svetovnimi ekonomskimi trendi. Kljub slabim izkušnjam v zadnji gospodarski krizi je Slovenija ohranila svoj podjetniški duh in sodelovanje z Evropsko unijo. Slovenija jasno kaže, da si želi na gospodarskem področju sodelovanja in povezovanja tudi s preostalim svetom.

Chicago

Chicago

Chicago je največje mesto v zvezni državi Illinois in tretje največje mesto v ZDA. Po popisu iz leta 2013 ima več kot 2,7 milijona prebivalcev, s širšo okolico vred pa 10 milijonov. Chicago je med najpomembnejšimi svetovnimi gospodarskimi središči, je dom drugega največjega poslovnega območja v ZDA in sedež številnih korporacij s seznama Fortune 500. Na gospodarskem področju velja za izjemno raznoliko, saj v mestu ne prevladuje nobena gospodarska panoga. Mesto prednjači na področjih financ, transporta, telekomunikacij, visoke tehnologije in proizvodnje. Oblasti v Chicagu se trudijo zmanjšati birokracijo in druge ovire za zagon podjetij, rezultat tega je kar 180 inkubatorjev in centrov za razvoj podjetništva ter razcvet na področju tehnološkega razvoja – Chicago je bil imenovan za mesto z največjim donosom na investicije v start-up podjetja. Pomembna prednost je tudi dostopnost talentov v mestu, relativno nizki stroški bivanja in urejena prometna infrastruktura.

Več o mestu Chicago