Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Frank Kosir ml.

Pittsburgh - Pennsylvania, PA

Odvetnik – Meyer, Unkovic & Scott LLPPet zanimivih dejstev
- Frank že vse življenje živi v Pittsburghu.
- Tekoče govori slovensko.
- V Legal Intelligencer piše kolumne o nepremičninskem pravu in pogosto predava v programih pravnega izobraževanja.
- Trikrat je bil imenovan za »vzhajajočo zvezdo na področju nepremičninskega prava« s strani Pennsylvania Super Lawyers.
- V nekem tožbenem zahtevku je v prid svoje stranke pridobil razsodbo, vredno več milijonov dolarjev.

Vzpon pravniške kariere
Frank se je rodil in odraščal v kraju Peters Township, v Pennsylvaniji, kjer prebiva še danes skupaj z ženo in dvema hčerkama. Leta 1998 je diplomiral s »summa cum laude« na fakulteti Washington & Jefferson iz poslovne administracije in politologije. Na fakulteti je bil predsednik društva Pi Sigma Alpha National Political Science Honor Society ter predstavnik društva Phi Beta Kappa. Leta 2001 je doktoriral na pravni fakulteti Univerze Duquesne.

Izjemno uspešen odvetnik
Frank je odvetnik pri Meyer, Unkovic & Scott LLP v Pittsburghu. V svoji odvetniški pisarni zastopa stranke v številnih zadevah, vključno s poslovnimi in stanovanjskimi pritožbami, dohodninami, prodajo in urejanjem lizinga za posameznike in podjetja, pogajanjih pri nafti in plinu, mejnih sporih, zaščiti nepremičninskih zahtevkov, komercialnih in stanovanjskih pogodbah med najemnikom in najemodajalcem, postopkih za lastništvo zemljišča, postopkih prevzema zasebnih zemljišč s strani države, sporih pri gradnji, parceliranju in uporabi zemljišč. Uspešno je ubranil številne nepremičninske lastninske zahtevke. V nekem tožbenem zahtevku je v prid svoje stranke pridobil razsodbo, vredno več milijonov dolarjev.

Aktivno udejstvovanje v okviru Odvetniških zbornic
Frank je član Odvetniških zbornic v Pensilvaniji, v Allegheny County in v Washington County. Izbran je bil tudi za nastopanje pred Ameriškim okrožnim sodiščem za zahodni del Pensilvanije. Kot član Odvetniške zbornice v Pensilvaniji dela v svetu za zapuščinsko in zaupniško pravo. Pri Odvetniški zbornici Allegheny County na področju nepremičnin pa dela kot pomočnik sekretarja. Pogosto predava v okviru izobraževalnega programa, ki ga izvaja Odvetniška zbornica v Pensilvaniji, piše o praksah nepremičninskih primerov za Odvetniško zbornico Allegheny County in ima kolumno v reviji Legal Intelligencer. Prav tako je član načrtovalne komisije v Peters Township.

Mnenje o ZDA
Združene države Amerike so po Frankovem mnenju dežela velikih priložnosti zaradi kulturno raznolikega prebivalstva ter zaradi velikega števila zaposlitvenih in poslovnih priložnosti. Zdi se mu pomembno imeti dobre kontakte v ZDA, ki lahko vodijo do ključnih ljudi v poslovnem okolju v ZDA .

Mnenje o Sloveniji
Slovenijo doživlja kot državo, ki raste ter ima možnost, da razširi svoj vpliv in poslovne uspehe, ne samo v Evropi, temveč tudi po svetu.
 

Pittsburgh

Pittsburgh

Pittsburgh je drugo največje mesto v ameriški zvezni državi Pennsylvania in sedež okrožja Allegheny County. 

Poslovni center ima značilno trikotno obliko, saj leži ob sotočju rek Allegheny in Monongahela, ki nato tvorita reko Ohio.

Ima 151 nebotičnikov, 446 mostov, dve žičnici in utrdbo izpred ameriške revolucije.

Med njegovimi številnimi vzdevki sta "mesto mostov" in "mesto jekla"; slednji zato, ker je bil nekoč središče ameriške jeklarske industrije.

Gospodarstvo temelji na zdravstvu, šolstvu, visokotehnoloških podjetjih. V širši regiji je 1600 tehnoloških podjetij. Tudi Google ima velik kampus v Pittsburghu. Je tudi dom več velikih svetovnih finančnih institucij, vključno s PNC Financial Services.

Več o mestu Pittsburgh