Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Frank Kosir ml.

Pittsburgh - Pennsylvania, PA

OdvetnikSem odvetnik v podjetju Meyer, Unkovic & Scott LLP v Pittsburghu. V svoji odvetniški pisarni zastopam stranke v številnih zadevah, vključno s poslovnimi in stanovanjskimi pritožbami, dohodninami, prodajo in urejanjem lizinga za posameznike in podjetja, pogajanjih pri nafti in plinu, mejnih sporih, obrambi nepremičninskih zahtevkov, komercialnih in stanovanjskih pogodbah med najemnikom in najemodajalcem, postopkih za lastništvo zemljišča, postopkih prevzema zasebnih zemljišč s strani države, sporih pri gradnji, parceliranju in uporabi zemljišč. Uspešno sem ubranil številne nepremičninske lastninske zahtevke. Pred kratkim sem v tožbenem zahtevku za sovražno lastnino v prid svoje stranke pridobil razsodbo, vredno več milijonov dolarjev.

Že vse življenje živim v Pittsburghu. Leta 1998 sem diplomiral s summa cum laude na fakulteti Washington & Jefferson iz poslovne administracije in politologije. Na fakulteti sem bil predsednik društva Pi Sigma Alpha National Political Science Honor Society ter predstavnik društva Phi Beta Kappa. Leta 2001 pa sem doktoriral na pravni fakulteti Univerze Duquesne.

Sem član Odvetniške zbornice v Pensilvaniji, Odvetniške zbornice Allegheny County in Odvetniške zbornice Washington County. Prav tako sem bil izbran za nastopanje pred Ameriškim okrožnim sodiščem za zahodi del Pensilvanije. Trenutno sem član Odvetniške zbornice v Pensilvaniji za nepremičnine, sveta za zapuščinsko in zaupniško pravo ter služim kot pomočnik sekretarja pri Odvetniški zbornici Allegheny County na področju nepremičnin. Pogosto predavam v delu izobraževalnega programa, ki ga izvaja Odvetniška zbornica v Pensilvaniji, pišem praktične nepremičninske primere za Odvetniško zbornico Allegheny County in imam kolumno v reviji Legal Intelligencer. Prav tako sem član načrtovalne komisije v Peters Township, Pennsylvania in sem bil trikrat imenovan za »vzhajajočo zvezdo na področju nepremičninskega prava« s strani Pennsylvania Super Lawyers.

Združene države Amerike so dežela velikih priložnosti zaradi kulturno raznolikega prebivalstva ter zaradi velikega števila zaposlitvenih in poslovnih priložnosti. Če imate dobre kontakte v ZDA, vas ti lahko predstavijo ključnim ljudem v poslovnem okolju v ZDA .

 

Kako vidite Slovenijo?

Slovenijo doživljam kot državo, ki raste in ima možnost, da razširi svoj vpliv ter poslovne uspehe, ne samo v Evropi temveč tudi po celem svetu.

Pittsburgh

Pittsburgh

Pittsburgh je drugo največje mesto v ameriški zvezni državi Pensilvaniji in administrativni sedež okrožja Allegheny. Je tudi središče metropolitanskega območja, ki je največje naseljeno območje v Apalačih in dolini reke Ohio ter 22. največje urbano območje v ZDA. Leta 2010 je v ožjem mestu živelo 305.704 prebivalcev, v metropolitanskem območju, ki se razteza čez sedem okrožij, pa skupaj 2.356.285.  Mestno jedro ima razmeroma velik ekonomski vpliv - je na 25. mestu v državi po številu in 6. po gostoti delovnih mest. Poslovno središče ima značilno trikotno obliko, saj leži ob sotočju rek Allegheny in Monongahela, ki nato tvorita reko Ohio. Mesto ima 151 nebotičnikov, 446 mostov, dve vzpenjači in utrdbo izpred ameriške revolucije. Med njegovimi mnogimi vzdevki sta »mesto mostov« in »mesto jekla«; slednje zato, ker je bilo tam včasih središče ameriške jeklarske industrije.

Propad jeklarstva v ZDA je povzročil, da danes v samem Pittsburghu ni več jeklarn. Gospodarstvo namesto tega temelji na zdravstvu, izobraževanju, visokotehnoloških podjetjih in finančni industriji; v širši regiji je 1.600 tehnoloških podjetij, tu ima velik kampus tudi Google. Poleg tega je v Pittsburghu sedež več velikih globalnih finančnih inštitucij, med njimi PNC Financial Services, šeste največje ameriške banke. Pittsburgh je po več raziskavah kakovosti življenja eno za bivanje najprijaznejših mest v ZDA.

Več o mestu Pittsburgh