Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Jim Resnick

Manorville - Pennsylvania, PA

Menedžer za poslovna zavarovanjaSvoje delo sem skoraj enakomerno porazdelil med gradbeništvom in poslovnimi zavarovanji. Verjamem, da mi je ta kombinacija dala edinstven pogled na oba svetova, tako na svet modrih kot belih ovratnikov. Prav tako mi je pomagala premostiti razliko med svetom oprijemljivih dobrin in neoprijemljivih storitev.

ZDA nimajo razrednega sistema iz starega sveta, možnost napredovanja je veliko večja kot v večini drugih držav. Kvaliteta in cena produkta ali storitve sta vedno ključni pri uspehu na ameriškem trgu.

 

Kako vidite Slovenijo?

Dojemam jo kot mojo drugo domovino, domovino mojih prednikov. Prav tako pa tudi kot visoko izobraženo družbo, ki je pripravljena uspeti kot članica Evropske Unije.

Manorville

Manorville

Manorville sodi v del okrožja Armstrong v Pensilvaniji. Nahaja se na vzhodnem bregu reke Allegheny, približno 64 km severovzhodno od Pittsburgha. Na jugu meji na mesto Ford. Po popisu 2010 je bilo 410 prebivalcev.

Water Street se nahaja tik ob reki Allegheny in razteza čez večino Manorvilla. Številni prebivalci imajo dostop do reke. Na tem območju sta dve cerkvi (luteranska cerkev Grace in metodistična cerkev Manorville). V središču mesta na ulici Water Street je tudi pošta.

Življenje v Manorvillu ponuja prebivalcem občutek predmestja in večina prebivalcev so lastniki svojih domov.

Več o mestu Manorville