Spoznajte naše ambasadorje!


Spoznajte zgodbe naših »ambasadorjev prijateljstva« v ZDA ter njihovo zaupanje v Slovenijo. Želimo izpostaviti in povezati izjemne posameznike, ki so zaradi svojih dosežkov in pozitivnega odnosa do Slovenije naši veliki prijatelji.

Jim Resnick

Manorville - Pennsylvania, PA

Menedžer za poslovna zavarovanja



Svoje delo sem skoraj enakomerno porazdelil med gradbeništvom in poslovnimi zavarovanji. Verjamem, da mi je ta kombinacija dala edinstven pogled na oba svetova, tako na svet modrih kot belih ovratnikov. Prav tako mi je pomagala premostiti razliko med svetom oprijemljivih dobrin in neoprijemljivih storitev.

ZDA nimajo razrednega sistema iz starega sveta, možnost napredovanja je veliko večja kot v večini drugih držav. Kvaliteta in cena produkta ali storitve sta vedno ključni pri uspehu na ameriškem trgu.

 

Kako vidite Slovenijo?

Dojemam jo kot mojo drugo domovino, domovino mojih prednikov. Prav tako pa tudi kot visoko izobraženo družbo, ki je pripravljena uspeti kot članica Evropske Unije.

Manorville

Manorville

Manorville je del okrožja Armstrong v Pennsylvaniji. Ob popisu leta 2010 je bilo v mestu 410 prebivalcev. Manorville se nahaja na vzhodnem bregu reke Allegheny, približno 40 milj (64 km) severovzhodno od Pittsburgha. Na jugu meji z mestom Ford.

Water Street se nahaja tik ob reki Allegheny in se razteza čez pretežni del Manorvilla. Mnogi prebivalci imajo pristaniški dostop do reke. V tem območju se nahajata dve cerkvi (Grace luteranska cerkev in Manorville metodistična cerkev). Na voljo je tudi pošta, ki se nahaja v središču mesta na Water Streetu.

Več o mestu Manorville